Yazılarımız

Veri Akademi

JAVA İLE PROGRAMLAMA

Java, ülke ve dünya kapsamında adını altın harfler ile tarihe kazımış bir programlama dilidir. Günümüzde kullanılan birçok uygulama Java ile uzun süreli bir aşamayı kısa sürede kat etmeyi başarmıştır. Okuduğunuz bu yazı, Java ile teknoloji arasındaki bütün ilişkileri programcılık ile birleştirerek sizlere kolay kavranabilen ve içerisinde sonsuz bilgi içeren bir ortam sunmaktadır.

Eğer sizde Java'nın tüm öz geçmişini merak ediyor, yaptığı ve yapacaklarından bihaber kalmak istemiyorsanız bu yazıyı size şiddetle öneriyorum. Bu yazı ile Java programlama dilinin ve web programlama dillerinin temellerine adım atarak onları daha yakından tanıyacağız ve ilk Java uygulamamızı oluşturacağız.

Java ile uygulama geliştirmek, Java ile web programlamada yol kat etmek sanıldığı kadar zor bir durum değildir! Aslında Java, adımları düzgün atıldığında herkesten önce bitirip, başarı ile tamamlanabilecek bir yarış platformudur. Peki nedir bu adımlar?

İlk adım dilin temel söz dizimi (syntax), programlama paradigmasını kurabilmekten geçer. Daha sonra buna ister profesyonel ister kendi başınıza aldığınız Java eğitimi de eklendiğinde bu platformda üst sıralarda olabilirsiniz.

C ve C++ şansı

Eğer daha önce C/C++ gibi web programlama dillerini kullandıysanız, Java’nın söz dizimi size oldukça basit gelecektir. Hatta C++ ile programlama deneyiminiz varsa yarışa 1-0 önde başlıyorsunuz demektir. Java artık sizin için öğrenilmesi çok kolay bir programlama dilidir.

Java Web Programlama Temelleri

Java kusursuz ve güvenli uygulamalar geliştirilmesi için tasarlanan bir dildir. Java’da hata yapma şansınız ve uygulamalarınızın zorlu işlemlerde göçmesi, diğer programlama dilleri ile kıyaslandığında çok daha düşüktür. Bunun nedeni gayet basittir. Java buna müsaade etmez.

Kısaca; Java, basit, güvenli, sağlam, taşınabilir, bağımsız ve yüksek seviyeli bir programlama dilidir. Küçük aygıtlardan tutun, boyutu fark etmeksizin birçok makinalarda çalıştırabileceğiniz ve uygulamalar geliştirmenizi sağlayan modern bir programlama platformudur. Java İle Programlama

Java Programlama için Gerekli Programlar

Java programcılık ile uygulama geliştirmek için bazı programlara ihtiyacımız var. Bunlardan ilki, programdaki kaynak code'u yazabileceğimiz bir metin düzenleyicisi. Notepad veya Gedit gibi bir metin düzenleyicisi ile programımızın kaynak kodunu oluşturabilirsiniz.

IDE Nedir?

IDE(Integrated Development Environment), bir uygulama geliştirme ortamıdır. Uygulama veriminin artması için geliştiriciye birçok kolaylık sağlar ve yazılım projelerinin yönetimindeki zorluğu minimum seviyeye indirmeyi sağlar. Kod renklendirme gelişmiş özellikleri sayesinde uygulama geliştirmeyi büyük ölçüde kolaylaştırmaktadır.

Java'da 2 IDE mevcuttur. Bunlardan birisi ileri seviye özelliklere sahip Netbeans, diğeri de endüstri standardı bulunan Eclipse. 2 IDE'de rahat kullanışlı ve yüksek seviye güçlüdür.

Java ile İlk Program

Java ile programlamaya ufak bir program ile başlayacağız. Program ekrana “Hosgeldin Java” yazdırıyor.

Programın kaynak kodu aşağıdaki gibidir. Programı nasıl düzenleyeceğimizi birazdan öğreneceğiz.

class MerhabaJava
{
    public static void main(String[] args)
    {
         //Ekrana yazımızı yazdıralım
         System.out.println("Merhaba Java ! ");
    }
}

Programın kaynak kodunu daha önce yukarıda belirttiğimiz metin düzenleyicileri ile yazabilirsiniz.

Java Teknolojisi

Java, bugüne kadar 5.000.000'dan fazla yazılım geliştiricinin ilk tercihleri arasına girmeyi başardı. Sektörün belirli alanlarında sıklıkla kullanıldı ve sayısız cihaz ve ağ yapılarında kendine yer edindi.

Java teknolojisi, verimliliği ve platformlar arası taşınabilmesi ve üst düzey güvenliği sayesinde ağ bilgi işlemi için artık favori teknoloji durumuna geldi.

Bugün Java teknolojisini bilgisayarlardan veri merkezlerine, oyun konsollarından tutun, mobil aygıtlardan Internet'e kadar her alanda karşınızda görebilirsiniz.

Java, günümüzde 4,5 milyarı aşkın aygıta güç katmaktadır; bu aygıtlar arasında şunları sayabiliriz:

  • 800 milyon PC

  • 1,5 milyar cep telefonu ve diğer mobil aygıtlar

  • 2,2 milyar akıllı kart

  • Dekoderler, yazıcılar, Web kameraları, oyunlar, araçlar için yol bilgisayarları, sayısal loto bayileri, tıbbi cihazlar, otopark ödeme noktaları ve diğerleri.

Sonuç olarak Java teknolojisi hayatımızın her alanında bize eşsiz bir emek ve çalışma örneği sunup, yararlarından faydalanmamız için kusursuz bir ortam sağlamaktadır.

PAYLAŞ

 VERİ AKADEMİ