Yazılarımız

Veri Akademi

ANDROİD NE İŞE YARAR?

Android ne işe yarar sorusuna verilebilecek en basit yanıt telefonların işletim sistemidir. Bir bilgisayarın çalışması için ihtiyacı olan işletim sistemleri Windows, Linux, Mac OS, Ubuntu olduğu gibi, mobil cihazlarımız içinde işletim sistemi gereklidir. Bunların arasından ise en kullanışlısı Android’tir.

Android Ne İşe Yarar?

En yaygın kullanım alanına sahip olan işletim sistemi olmasının sebepleri arasında arkasında Google gibi bir firmanın olması vardır. Her ne kadar açık kaynak kodlu bir mobil işletim sistemi olsa da Google kodların bir kısmını kimseyle paylaşmaz. Android, Linux çekirdeği üzerine Java ile inşa edilmiş bir işletim sistemidir. Tabletlerde, telefonlarda, akıllı saatlerde ve gelecekte arabalarda dahi daha fonksiyonel kullanılabilecek esnek yapıya sahiptir.

Android Nedir?

Android nedir Günümüzde cep telefonu kullanan ve teknolojiye meraklı olmayan herkesin kafasında Android ne demek sorusu var. Çünkü cep telefonu üreticileri küresel anlamda Android ile anlaşarak bu işletim sistemiyle telefon üretiyor. Android 4.4.4, Android 5 Lollipop, Android 6 Marshmallow gibi birçok sürümü olduğundan dolayı insanların aklındaki soru işareti sürekli yenileniyor. Bu yüzden Android işlemci ne işe yarar gibi sorularda da sık sık duyuluyor.

2007 yılında Open Handset Alliance ve özgür yazılım topluluğu birleşerek Google’ın desteğiyle bu ücretsiz mobil işletim sistemini yarattı. Linux çekirdeğine kurulmuş olan işletim sisteminin Java ve API C ile geliştirilerek bu hali aldığı biliniyor. Apache harmony üzerine hazırlanmış Java ile uyumlu kütüphanelerle uygulamalar hazırlanarak kullanıcılara sunuluyor. Böylece Android işletim sistemini kullanan mobil cihazlarda bu uygulamalar sayesinde daha daha fonksiyonel bir hale geliyor.

Android Ne Demek? Ne İşe Yarar?

Android ne işe yarar Cep telefonu ya da tablet kullanacak insanlar için cihazın içinde mutlaka bir işletim sistemi gerekmektedir. Cihazların içeriğini incelerken Android nedir ne işe yarar sorunlarını yaşamaktadırlar. Ancak iOS gibi Android gibi işletim sistemleri olmadan mobil cihazların çalışması söz konusu değildir. Kullandığımız cihazlarda çalıştırdığımız uygulamalar ve yaptığımız işlemler tamamıyla Android çekirdeğinde yapılmaktadır.

Dosya uzantısı APK destekli olan sistemin tüm işletim sistemleriyle geliştirilebiliyor olması en büyük avantajlarından biridir. SDK ismi verilen Android için yazılım geliştirme kiti olan uygulama ile kolay bir biçimde uygulamalar tasarlanabiliyor. Dünyanın en fazla geliştiricisine sahip mobil işletim sistemi olmasının sebeplerinden biriside açık kaynak kodlu olarak özgür yazılımcılara destek sunuyor olması.

Android SDK Ne İşe Yarar?

Android sdk ne işe yarar Herkesin merak ettiği konulardan biriside Android SDK nedir. SDK teriminin açılımı Software Development Kit yani Yazılım geliştirme araçları olarak tanımlanabilir. Android işletim sistemine sahip bir cep telefonu, tablet yada cihaza uygulama geliştirebilmek için Android SDK şarttır. Aynı zamanda kullandığımız işletim sistemine göre değişen farklı uygulamalara da ihtiyaç duyacağız. Uygulama geliştirmek için Android SDK dışında hangi uygulamalara ihtiyacınız olduğunu sizler için derledik.

  • JDK (Java Development Kit- Java Geliştirme Araçları)

  • Eclipse (Ücretsiz kullanımıyla dünyanın en çok kullanılan kabul görmüş geliştirme ara yüzü)

  • Eclipse ADT (Eclipse ile Android geliştirmesi yapabileceğiniz Android geliştirme araçları)

Birçok insan sürüm güncellemeyle Android SDK arasında bağ kurarak karışık bir algı yaratabiliyor. Oysa Android güncelleme ne işe yarar sorusunun tek cevabı Android sürümünüzün yükselmesiyle ilgilidir. Oysa ki Android SDK ile uyumlu uygulamalar ve programlar yaratabiliyorsunuz.

İşe Yarar Android Uygulamaları

İşe yarar Android uygulamaları Yararlı uygulama bulabilmek konusunda Android marketi olan Google Play Store biraz pasif gibi gözükse de, işe yarar Android uygulamaları da bulunabiliyor. Android sisteminde bulunan widget’lar gerçekten harika bir kullanıcı deneyimini mümkün kılıyor. Çöp sayılabilecek birçok uygulama olduğu için Android ne işe yarar, uygulamalar işe yaramıyor gibi söylemler ortaya çıkıyor. Ancak işe yarar çok fazla Android uygulaması olduğunun altını çizmekte fayda var. Bunlara örnek vermek gerekirse

  • Advanced Task Killer

  • Evernote

  • Shazam

  • Googles ve benzeri tüm Google servisleri

  • Picasa

Birçok kullanıcının temel kullanımında ihtiyaç duyduğu bu uygulamaların dışında haberleşme uygulamaları, fotoğraf düzenleme uygulamaları, kayıt servisleri ve özelleştirme araçları bulunuyor. Android için uygulamaları Google Play Store üzerinden indirebilirsiniz. Birçoğunu ücretsiz edineceğiniz uygulamaların ücretlilerini ve daha kalitelerini bulabilmenizde mümkün.

Yararlı Android uygulamaları konusunda birçok kullanıcının memnuniyetsiz olduğunu söyleyebiliriz. Diğer mobil işletim sistemleriyle kıyaslandığında ciddi anlamda geniş bir uygulama yelpazesine sahip. En çok uygulamaya sahip olan işletim sistemi olmasının sebebi geliştiricileri dışında kullanıcılardan da uygulama kabul etmesidir. Bu anlamda Android yararlı uygulamalar konusunda biraz düşüş yaşıyor gibi algılanıyor.

Çünkü belirli firmalar mobil cihazlar için uygun uygulamalar üretiyor. Bunun haricinde özgür geliştiricilerde aynı şekilde uygulamalar geliştiriyor. Birde bu uygulamaların daha fonksiyonel olmayanları kullanıcılar tarafından yükleniyor. Bu durum çok sayıda uygulamaya sebep olsa da işe yarar uygulama bulma konusunda birçok Android kullanıcısı problem yaşayabiliyor.

PAYLAŞ

 VERİ AKADEMİ