Yazılarımız

Veri Akademi

ANDROİD UYGULAMASI YAPMAK

Android uygulamaları, mobil uygulama pazarında payı en büyük uygulamalardır. Bu yüzden uygulama veya oyun olarak mobil sektöründe yayılması daha kolay, büyümesi daha hızlı olacaktır. Android uygulamaların başarılarını belirleyen faktörlerin daha net ve parlak olarak görünmesini de sağladığı için, mobil uygulama sektöründe Android üzerinden başlangıç yapmak en doğrusu olacaktır.

Peki, uygulama yapmadan önce ilk adım olan isim ve ikonun oluşturulmasında karar verme sürecini nasıl yürüteceksiniz? Uygulamaların başarısını belirleyen şey uygulamanın ismi ve ne işe yaradığı bunlara bağlı olarak da ikonun uygulamayı zengin gösterişi ile doğru orantılıdır. Yani kullanıcılar öncelikle uygulamanız ile değil ikonu ile ilgilenirler.

Android Uygulama Geliştirme Dersleri Almak

Android uygulama geliştirebilmek için öncelikle programlama dillerinden en az 2 tanesini bilmeniz gerekir. Programlama dili bilmeden geliştirici olamazsınız. İnternet ortamında bir çok uygulama yapma programı bulunsa da bunların tamamı çöp içeriklerdir.

 Android Uygulaması Yapmak

Android Uygulama Geliştirme Eğitimleri Bana Ne Denli Başarı Kazandırır?

Bir programlama dili öğrenmek her şeyden önce istek ve emek gerektirir. Emek veriyor olsanız dahi gerekli isteğiniz yoksa ilerleme kat edemezsiniz. Ancak iyi bir eğitimle insanların hayatı tamamen değişebileceği için eğitimler oldukça önemlidir. Uygulama geliştirme eğitimleri genellikle kullanılacak programların hazırlanması, programlama dillerine giriş, orta seviye anlatımlar, ileri seviye çalışmalar ve arayüz geliştirmeleri olarak içeriklendirilirler. Ayrıca bunlara ek olarak arayüz tasarımı yapılacak programlara dair bilgilerde barındırırlar.

Android uygulama geliştirme programı denilince en alt seviyelerden başlayacak olursak; Eclipse, Android Studio, Unity gibi sıralayabiliriz.

Android uygulama geliştirme ortamı olarak adlandırılan bir ortam olamayacağı gibi kodlamalar ve arayüz tasarımları içereceği için, çalışmayı bölmeyecek ve verimi artıracak bir ortam olması tavsiye edilmektedir. Ayrıca portal olarak düşünecek olursak en iyi Android uygulama geliştirme ortamı bizce Android Studio.

Android yazılım geliştirme basit bir iş olarak algılanabilir ancak en nihayetinde bir meslektir ve tamamen geçimini bu mesleğin icrası üzerine kazanan insanlar mevcuttur. Dünya üzerinde herkesin mobil uygulamalara ihtiyacının olduğunu varsayarsak, bu yadırganamaz bir gerçek olmakla beraber ilgi dahilinde ise mutlaka öğrenilmesi gereken iş kollarından birisidir.

Android geliştirme üzerine bahsedilecek diğer olgulardan bir tanesi ise daimi olarak, kullanıcı odaklı düşünmek ve bir kullanıcının sizin uygulamanızı ne sebepten ve ne kadar sıklıkla kullanmak isteyeceği üzerine çıkarımlarda bulunmak, bu yönde çalışmalar sergilemektir.

Java ve HTML5 ile uygulama geliştirmek, halen yoğun olarak kullanılan bir yöntem olmakla beraber, Adobe tarafından Java kaldırılıyor olsa dahi önümüzdeki 1 yıl boyunca destek alınabilecek bir durumdur. Önümüzdeki yıldan itibaren Adobe Animasyon getirilmiş olsa dahi, Java programlama dil olarak baki kalacak, yine HTML ve CSS desteği ile bulunacak. Buradan hareketle java dilinin öğrenilmesi ve HTML ile ortaklaşa kullanılması uygulamanın içerik ve kodlama olarak kalitesinin de belirleyici rolü olacaktır. HTML5 yeni soluklu bir kol olsa dahi, Java ile oldukça uyumlu olarak kullanılabilmektedir.

 Android Uygulaması Yapmak

Android uygulama geliştirme araçları ve diğer eklentiler ile Android uygulama yapmak mümkün olabilir. Programlama ve kodlama bilgisi olmadan sürükle bırak formatı dahilinde içerikler geliştirlebiliyor, ancak burada geliştirici olarak siz değil program yer alıyor.

Android mobil uygulama geliştirme, son dönemde yabancı kaynaklarda fazlasıyla eğitimlerine rastlanan ayrıca pazar payınında büyük olması nedeniyle kitleleri Java ve C# programlama dillerinin öğrenimine iten faktörlerden olmuştur.

Android uygulamaları satışa çıkartmak, işin belki de en heyecan verici kısımlarından. Developer hesabınız var ise Play Store üzerinden uygulama paylaşabiliyorsunuz. 25$ gibi bir ücret ile yıllık size sağlanan bu imkan, hem yeni başlayanlar hem de geliştiriciler için oldukça faydalı bir yeniliktir.

Android ve İOS uygulama geliştirme arasındaki farklar kalın bir kitaba konu olacak niteliktedir. Ancak çalışma mantığı temelde aynıdır. Yalnız bildiğiniz üzere İOS işletim sistemleri kapalı kutudur. Yani güvenlik zafiyeti en aza indirilmiş işletim sistemleridir. Dolayısıyla İOS tabanında yeni başlayanlar için pek de kolay işlemleri barındırmazlar.

Arayüz geliştirme ve mobil uygulama geliştirme işlemleri tamamlandıktan ve uygulama yayınlandıktan sonra ise yapılacak önemli işlerden bir tanesi rewiev yani görüntüleme ve geri bildirimlere dikkat etmek, bu doğrultuda güncelleme yapmaktır. Bir uygulamayı en iyi tanıtacak yine kullanıcılardır. Dolayısıyla kullanıcılardan gelen yorumları daimi olarak dikkate almanız, uygulamanızın indirilme ve kullanım oranlarına yansıyacaktır.

Mobil uygulama geliştirme teknikleri üzerine verebileceğimiz son not ise şu şekilde:

Reklam yerleşimlerine önem verin! Başarılı reklam yerleştirmeleri daimi olarak kazanç sağlar.

PAYLAŞ

 VERİ AKADEMİ