Yazılarımız

Veri Akademi

JAVA PROGRAMI NE İŞE YARAR?

Yardımcı programlar, ticari bazı uygulamalar ve benzer ileri teknoloji ürünü birçok program bu teknolojiyi temel alır. Java, dünya genelinde 850.000.000 aygıtta çalışmaktadır. Java, genel anlamda teknolojinin bilinen en ünlü kurtarıcıları arasında kendine büyük yer edinmiştir.

Java Yazılımı Niye Gerekir?

Birçok app ve web portal sitesi, bilgisayar sisteminizde Java yüklü değilse çalışmaz. Üstelik bu tür app’lerin sayısı gün geçtikçe artmaktadır. Java, kusursuz güvenlik açısından sıfır sıkıntı sahibi, oldukça hızlı bir teknolojidir. Günümüzde, Java’yı bilgisayarlar ve değişik konsollardan tutun birçok farklı teknoloji sektörü dahil her yerde bulmak mümkündür.

Java Programı Ne İşe Yarar?

Java Hakkında Bilinmeyenler

  • Şirket masaüstü bilgisayarlarının %97'sinde Java bulunuyor.

  • ABD'deki masaüstü bilgisayarların %89'unda Java bulunuyor.

  • Dünya genelinde 9 Milyon Java geliştiricisi var.

  • Geliştiricilerin 1 numaralı seçimi.

  • 1 numaralı geliştirme platformu.

  • 3 milyar cep telefonunda Java bulunuyor.

  • Blu-ray disk oynatıcıların tümünde Java kullanılıyor.

  • 5 milyar Java kartı kullanılmakta.

  • 125 milyon TV cihazı Java kullanıyor.

  • En iyi 5 orijinal parça üreticisi Java ME kullanıyor.

(Yukarıda bulunan bilgiler Java’nın resmi sitesinden belirlenmiş ve alınmıştır)

JavaScript Nedir?

  • JavaScript, Netscape tarafından piyasaya sürülen script dilidir.

  • JavaScript, Html code’larının içine yazılır. Yazılan kodun JavaScript kodu olduğu tarayıcıya <script>...</script> etiketleri ile bildirilir.

  • Aynı HTML gibi, JavaScript code’ları da yorumlanmak için bir tarayıcıya(browser) ihtiyaç duyarlar.

  • JavaScript, events(olaylar) halinde işler yani olay ziyaretçinin bir yere click ataması vb. olabilir.

Java Programı Ne İşe Yarar?

JavaScript İle Neler Yapılabilir?

JavaScript ile bir internet sayfasına üstte tanımladığımız biçimde herhangi bir olayın gerçekleşmesi halinde herhangi bir iş yaptırabiliriz. Örneğin; sayfada bir button’a basıldığında sayfadaki bir 'metin' kutusunun içine 'Click!' yazdırabiliriz. Burada olay ziyaretçinin butona tıklaması, iş ise metin kutusuna 'Click!' yazılmasıdır.

Javascript dilinde her olay tanımlanmıştır, bu yüzden yapılabilecek şeyler çok geniş bir alanı kapsamaktadır.

Javascript'i öğrenmeye geçmeden öncelikle sizlere tavsiyem; sadece gerektiği zaman Javasript'i kullanın. Gereksiz kullanımlar sayfanın boyutunu şişireceği gibi, sayfanızın estetiğini,görselliğini ve kullanışlılığını de olumsuz yönde etkileyecektir.

Java Programı Ne İşe Yarar?

Java Ne İşe Yarar?

Browser’larda gezinirken bazı siteler sizden Java yüklemenizi istemektedir. Özellikle oyun ve sohbet sitelerinde buna sık sık rastlamaktasınız.Çünkü online oyunlar olsun, sohbet browser’ları olsun, canlı TV izleme siteleri olsun, bunların hepsi Java ile çalışmaktadır.

Java, gün geçtikçe hızlı bir büyüme sağlamaktadır. Zaten oldukça geniş kitlelere sahip olan bu dil, bazı çıkar düşünür firma ve sektörlerin ellerinde önemsiz bir değer taşısa da genel olarak Java; tüm dünyada ilgi görmüştür ve gelişimine hiçbir sektör engel olamamıştır.

Bu sayede Java adını tüm kitlelere hem ilgili hem de farklı alanlarda duyurarak hem bir ilke imza atmış hem de teknolojiyi bir adım ileriye taşımıştır. Ayrıca programcılık sektörü de bambaşka bir boyuta ulaşmıştır.

Java ilk çıktığında daha çok ufak çaplı cihazlarda kullanılmak için dizayn edilmiş ortak bir düzlem dili olarak uygun görülmüştü. Ancak düzlem bağımsızlığı özelliği ve tek biçim kütüphane desteği C ve C++'tan daha üstün ve güvenilir bir yazılım geliştirme ortamı sunduğundan, hemen her yerde kullanılmaya başlanmıştır.

Java Programları Nasıl Çalıştırılır?

Java yazılımı şu şekilde geliştirilebilir;

  • Yazılımcı ve bilgisayar mühendisleri Java kodunu yazar.

  • Bu kod bir Java derleyicisi ile derlenir. Sonuçta "bytecode" adı verilen bir tür sanal makine kodu ortaya çıkar. Düzlem bağımsızlığını sağlayan "bytecode"dur. Çünkü bir kere "bytecode" oluştuktan sonra yazılım sanal makine içeren tüm işletim sistemlerinde çalışabilmektedir.

  • Bu "bytecode" Java Sanal Makinesi (İng. Java Virtual Machine) tarafından işletilir. Bu aşama, her bir "bytecode" komutunun teker teker yorumlanması ile icra edilebileceği gibi,anında derleme kullanılarak da gerçekleştirilebilir.

PAYLAŞ

 VERİ AKADEMİ